Najveća izdaja Ummeta - Šejh Enver el-Avlaki, rahimehullah:


Najveća izdaja Ummeta 

Rekao je šejh Enver el-Avlaki, rahimehullah:

"Da Allah Uzvišeni nagradi i pomogne one koji se danas bore na Allahovom putu, jer su vremena sada drugačija.

Jedan brat mi priča da zna ženu šehida koja je primorana da ide od vrata do vrata komšija i moli da joj daju iznosanu odjeću, da ona može obući tu odjeću svojoj djeci za Bajram. 

Zamisli sestro da si ti u takvoj situaciji da moraš ići okolo i moliti, ne za novu, nego za iznosanu odjeću!

A zašto to činiš? Tvoj muž nije poginuo za sebe nego je poginuo za ummet! 

VAllahi braćo i sestre, ovo je najveći vid izdaje, zato što smo dopustili da se ovo dešava danas, zaboravili smo svoju braću, ummet ih je zaboravio jer oni su poginuli na Allahovom putu zbog Ummeta...

Zašto oni to čine?

Oni to ne čine zbog osobne koristi. Ova osoba je inače mogla biti uspješan doktor, inženjer, ili poslovan čovjek, mogao je zarađivati za život sebi i svojoj porodici. Ali on je otišao zbog vas u džihad, i pogledajte kako se odnosimo prema njemu.

On je izdan, njegova žena i djeca su izdani, i ne samo to, nego ću ljudi izaći u medije i govoriti protiv njega. Muslimani će izaći u medije i govoriti protiv njega a on je dao život za ummet!

Ništa ne prolazi samo tako, bit ćemo odgovorni za to na Sudnjem danu! Mi ćemo biti odgovorni za ono što se dešava danas ako ništa ne poduzmemo u vezi toga. 

Kada vidite vašu braću, ma gdje god oni bili, da su maltretirani, pritvarani ili zlostavljani a ne budete ništa učinili povodom toga, znajte da ćete vi biti sljedeći"....

Fragmenti iz dersa: Najveća izdaja ummeta, šejha Envera el Avlakija, Allah ga primio.

_____________

Preuzeto : Islam 24h
Obrada : Dava Tim 

0 comments:

Da`va tim

NOVI PAZAR