NOVI MUTANTI - haridžije prema muslimanima, a murdžije prema tagutima-


Bismillah, zahvala pripada Allahu i neka salavat i selam na Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, na njegovu porodicu, na njegove ashabe i na sve one koji slijede pravi put do Sudnjega dana, a zatim...

Nakon što su taguti bacili Allahov zakon iza leđa i širom svijeta uspostavili njihove prljave zakone suprotne Allahovim, pojavila se sekta koja se pripisuje sunnetu i selefu – a koja nema ništa sa sunnetom i selefom.

Teško ih je pripisati murdžijama, shodno tome da djela taguta njima NIŠTA NE ZNAČE, te da je samo bitno njegovo ubjeđenje u kufrove koje čini, jer kada čovjek vidi kako postupaju prema muslimanima koji negiraju njihovim tagutima kufr i širk na kojem se nalaze i zabranjuju im da ustrajavaju na njemu, onda ih oni napadaju, BEZ IKAKVIH OPRAVDANJA, govore za njih da su u zabludi, da griješe, da su novotari, tekfirovci, haridžije,pa su kao takvi sličniji haridžijama nego murdžijama.

A teško ih je i pripisati haridžijama, shodno njihovom postupanju prema sljedbenicima istine, za koje nemaju nijedno opravdanje (ni neznanjem, ni te'vilom – pogrešnim tumačenjem, pa čak ni greškom), kada se sa druge strane vidi njihovo postupanje sa tagutima vlasti prema kojima su milostivi, ponizni, koje podržavaju, savjetuju, raduju se kada su im taguti veseli, a srde se kada se rasrde njihovi taguti, pa su sa time sličniji murdžijama.

To je sekta koja je pomiješala između haridžizma i murdžizma, pa su haridžije prema muslimanima, osorni i grubi, a prema tagutima su murdžije i to ona najgore vrsta murdžija, džehmije, keramije – kojima je samo izgovor šehadeta bitan, makar čovjek nemao ubjeđenje u ono što izgovara.

Shodno tome, opravdavaju tagute u SVIM njihovim širkovima i kufrovima (propisivanju zakona mimo Allaha, suđenje tim zakonima, parničenje pred nevjerničkim zakonima, pomaganje nevjernika protiv muslimana i ulazak u njihove alijanse, zabranjivanje šerijata i kažnjavanje onih koji ga hoće sprovesti, uspostavljanju sekularizma, pozivanju da se izabira lažni bog koji će vladati ljudima, iskazivanje počasti najvećim nevjernicima koji su ukidali neke tragove islama, itd) uljepšavaju te kufrove ljudima, predstvaljaju ih lijepim i da je to pokornost Allahu i dobro djelo, pozivaju da se podrže taguti, da im se pokorava, da se vole, da se špijunira u njihovu korist i pomažu protiv sljedbenika šerijata, a za kufrove i širkove koje čine u korist njihovih taguta, govore da je to – u najgorem slučaju – "mali kufr", koji će Allah oprostiti ako bude htio.

Mrze ono što mrze taguti, mrze onoga koga mrze taguti i one koji mrze tagute, a vole ono što voli i veseli tagute, kao i one koje vole tagute, pa makar se sa njima i razilazili u akidi i vjeri.

U njihovim sektama koje podržavaju taguta, često ćeš zajedno, jednog do drugog, naći i "selefiju i ešariju i maturidiju i sufiju i onoga koji negira svojstva Allaha i onoga koji potvrđuje, i murdžiju i džehmiju i onoga koji sa islamom nema ništa".

Razišli su se po pitanju Gospodara i Vladara svih svjetova, a NISU se razišli po pitanju "dunjalučkog gospodara" kojem daju da vlada mimo šerijata.

Njihove fetve su vezane za njihovog sultana i korist koju sultan treba da ostvari – a veoma često i korist koja im se pričini da se može ostvariti, a ne za Allahovu vjeru i Njegove propise.

Zbog svega ovoga, kažemo da je to čudna i jedinstvena sekta u historiji islama, koja se nikad prije nije pojavila, koja je spojila između dvije krajnosti, haridžizma i murdžizma, pa čak i gore od njih.

Oni su danas najveća fitna, jer sve pripisuju vjeri i ljudi u njih imaju povjerenja, i mnogima nije jasna njihova zabluda i opasnost.

Međutim Allahova vjera je lahka i jasna i ko god iskreno traži uputu može da prepozna "mutante" koji su "naših koža i govore našim jezicima", a pozivaju u Džehennem.

Najlakši način da se takvi prepoznaju je da se pogledaju kroz prizmu Allahovog govora, gdje kaže:

وَإِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَحْدَهُ اشْمَأَزَّتْ قُلُوبُ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ ۖ وَإِذَا ذُكِرَ الَّذِينَ مِنْ دُونِهِ إِذَا هُمْ يَسْتَبْشِرُونَ

"Kada se SAMO Allah spomene, zgrče se srca onih koji ne vjeruju u Sudnji dan, a kada se spomenu oni mimo Njega, odjednom postanu radosni." (Ez-Zumer, 45)

Pa kada se nekome spomene SAMO Allah i SAMO Njegov zakon i obaveza njegovog uspostavljanja, a klonjenja i odricanja od svih taguta, i kada se spomene da je svaki zakon mimo Allahova kufr i širk, kod "mutanata" se vidi grčenje i prezir i čudni pogledi, a zatim i razni nadimci i karakterisanje sljedbenika istine da su tekfirovci, haridžije, gulati, glupaci, strani plaćenici, agenti, munafici itd.

A kada se spomene neki od njihovih taguta i onih koje podržavaju u njihovom širku i kufru i koje raduje njihovo ostajanje na širku i kufru, a prave se slijepi na njihove zakletve na demokratiju i sekularizam, odjednom vidiš kako su radosni, kako im se lica ozare i kako bi "po vazdan" pričali o tome i uspjesima njihovog taguta.

To su oni koji misle da vjeruju u Allaha, Poslanika i Sudnji dan, jer da vjeruju u Allaha, Poslanika i Sudnji dan ne bi ih uzeli za prijatelje mimo vjernika i za gospodare mimo Allaha, i radili bi na tome da sva vlast pripadne Allahu i da sruše sve tagute.

Rekao je Allah, subhanehu ve te'ala:

وَلَوْ كَانُوا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالنَّبِيِّ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مَا اتَّخَذُوهُمْ أَوْلِيَاءَ وَلَٰكِنَّ كَثِيرًا مِنْهُمْ فَاسِقُونَ

"A da vjeruju u Allaha i Vjerovjesnika i u ono što mu se objavljuje ne bi ih uzeli za prijatelje, ali su mnogi od njih nevjernici." (El-Ma'ide, 81)

Ve billahi tevfik 

Obrada: Da'va Tim 

0 comments:

Da`va tim

NOVI PAZAR