GOLMAN, TRENER, OMLADINA I ISTINSKA ULEMA!


Ljutio se trener golmanu što ne daje golove na utakmici.

Ljutio se trener golmanu što ne daje golove na utakmici, pa mu golman reče: "Ti si me sam udaljio od protivničkog gola, postavio da branim svoj i nisi mi ni dao priliku da napadnem protivnički gol." – Potom trener shvati svoju grešku i izvinu se golmanu na neumjesnoj zamjerci.

Ako pogledamo naše današnje stanje i stanje onih koji slove kao "učeni", a koji su se prethodno podučili gotovo svi na oficijelnim državno-kontrolisanim vjerskim fakultetima i njihovim stipendijama, a nerijetko i privatno kod šejhova i učenjaka kojima je tagut dao reklamu i dozvolio da pričaju o nekim dijelovima vjere, zauzvrat da legitimišu njegovu poziciju i pozivaju muslimane da mu se pokore kao legitimnom vladaru, naći ćemo ih da su u samo jednom segmentu slični – a nikako isti, gore spomenutom treneru.

U nedostatku dokaza kojim bi opravdali svoju zabludu, svoje pozivanje tagutima i njihovo branjenje, davanje legitimiteta njima da vladaju nad muslimanima, veoma često ćemo naći da potežu za šejtanskim pitanjima i zamjerkama, kada se susretnu sa sljedbenicima istine i dokazima vjere, a nerijetko i kada osjete da su u opasnosti ako neko počne da postavlja pitanja iskreno tražeći odgovore i to: "Ko su vaši šejhovi? Gdje ste vi učili vjeru? Gdje su vaši šejhovi učili vjeru? Gdje su im djela? Ko im je posvjedočio od učenih (čitaj izreklarmiranih državnih šejhova)" i sl.

Ne samo to, nego se još postave u poziciju "trenera", da mu ne smiješ ni postaviti pitanje ako nisi "profesionalac" i dobro "istreniran"- po njegovom ukusu, pa često posežu za šejtanskim metodama tipa: "Znaš li sufaru? Jesi naučio tedžvid, pa da to pitaš? Koliko si sura naučio, pa da se baviš tim i tim propisom? Koji su vadžibi i sunneti namaza?" - pa ako prođeš "trenerov test" možda i odgovori na neko pitanje koje mu postaviš.

Pa "izvinite" o "treneri" što mi nismo imali priliku da nas "istreniraju" na nekom oficijelnom državno-kontrolisanom fakultetu ili da privatno sjedimo pred "izreklamiranim" učenjacima kojima je tagut dopustio da pričaju nešto od vjere, krijući ili prešućujući ono najvažnije od nje.

Smilujte se našem neznanju i želji za istinom jer mi nemamo koga drugog da pitamo osim vas.

Naše učenjake su vaši taguti ili zatvorili ili pobili, već desetinama godina unazad i ne dozvoljavaju im da govore o vjeri, pa ste nam zasad vi preostali.

Odvojili ste nas, vi i vaši taguti koje branite, od naših šejhova, njih su odvojili od ummeta, ne dajući im priliku da brane vjeru, da razbiju vaše proklete šubhe i branjenje taguta, ali i pored toga, Allah da pojedince od šejhova koji kažu riječ istine, makar i općenito iz koje se jasno vidi vaša zabluda.

I ne samo da hapse i zatvaraju ispravne šejhove koji će reći riječ istine o vjeri i tagutijetu vaših vladara, nego i "reklamirane" šejhove koji kažu poneku istinu o sporednim zabludama istih, pa Allah da da i oni budu hapšeni, zatvarani i maltretirani, da tagut pošalje poruku njima i ostalima da nisu dovoljno "istrenirani" da bi branili na njegovom golu.

Razumite naše interesovanje i zapitkivanje jer vidimo vaše očito suprotstavljanje ajetima, hadisima i govoru prijašnjih učenjaka.

Ako već ne smijete ili nećete, iz vama poznatih razloga, da kažete istinu ili odgovorite na pitanja, budite poput "trenera" koji je uvidio svoju grešku i ostavite se neumjesnih zamjerki i omalovažavanja iskrenih tragaoca za istinom.

Pustite "golmane" na miru, ako ste ih već "posadili na gol" i niste im omogućili da se približe vama i "neprijatelju."

I kažemo da budete slični "treneru" jer je nemoguće da budete isti, jer njegov golman možda nekada i da gol, dočim naši učenjaci koje je vaš "trener" zarobio i pobio...

Neka je Allah na pomoći ummetu Muhammeda.

Obrada : Dava Tim 

0 comments:

Da`va tim

NOVI PAZAR