O MUSLIMANI VAŠE SESTRE SU ZAROBLJENE!


Es-selamu alejkum

Ja bih vas zamolila za pomoć, kako bi pomogli našim sestrama muslimankama koje se nalaze u veoma teškom stanju. Danas su naše sestre kojima je obećano da slobodno napuste Tel Afar i Mosul, prevarene i predate Habešitima, šijama. One su dovedene i zatvorene u jednoj kući, predate tim kafirima – najprljavijim ljudima na svijetu – šijama. Tamo su boravile šest mjeseci. Jedna je sestra uspjela uz pomoć jednog stražara poslati poruku svojoj familiji i tako dala lokaciju gdje su se nalazile. Na žalbu familije, ruski činovnici su došli do te kuće i uzeli ih od tih bandita i odveli ih u zatvor u Bagdad.


Danas se one nalaze u najgorem zatvoru s najgorim režimom. Mi smo vidjele slike sestara u roze haljinama sa djecom. Naše sestre su i tamo rađale djecu. 




Danas su 19 sestara osudili: 11 na doživotnu kaznu, a 7 na smrtnu kaznu. Još 25 sestara – od kojih su 13 Čečenke, 3 Inguške, i ostalo Dagestanke –  hoće također osuditi na doživotnu i smrtnu kaznu.

Moja starija ćerka se nalazi tamo, koja je nedavno napunila 18 god. Imala je 13 god kada smo ovdje došle i udali je sa 13 godina. Kod nje je dvoje djece, a treće (sina) je izgubila u sedmom mjesecu trudnoće, koji je umro, ili od udaraca, ili od mučenja, ili od gladi... takvi su uslovi tamo da su se dvije sestre razboljele i umrle. Veoma mnogo djece je oboljelo...

Danas se njihove majke trude da spase svoju djecu. Išle su na miting u Moskvu i čine sve kako bi svoju djecu izbavile od tamo. Našle su advokata koji im traži poveću šumu novca kako bi im izbavio djecu.

Također u Mosulu je slična situacija. Mnogo sestara je i tamo. Tamo je moja druga ćerka kojoj je 15 godina i trudna je u 9-om mjesecu. Ne znam je li živa, ili je umrla.

Obraćam se braći: 

POMOZITE SESTRAMA koje se nalaze u tako teškom stanju!

SubhanAllah, jedan ummet, muslimani... u mnoge grupe (na internetu) smo potražili pomoć i najviše nas je iznenadilo da neka braća govore kako je Haram unajmiti advokata. Mi dobro znamo sve to, jer smo ovdje evo četiri godine pod bombama.

Nama su djeca umirala i ranjavana, a i mi smo ranjavane, a danas ne možemo ništa učiniti kako bi pomogle naše sestre. Tada su ta braća govorila: "uzmite puške i vodite u Dzihad", a sad govore drugo.

Spašavajte naše setre! Kada je jedna sestra bila zarobljena od strane kafira (rimljana), Mu'atesim je podigao cijelu vojsku. Tako i naše sestre očekuju svog Mu'atesima, razumijete li, očekuju pomoć od braće.

Ja ću vam poslati na instagram sve likove kontakata sa majkama tih sestara. Proslijedite ih svoj braći koji su zabrinuti za sestre, koje se svakodnevno siluju u zatvorima i koje svakoga dana jedu rižu jednom na dan. 

Poslat ću vam sliku dječaka uslikanog u zatvoru.

Allah vas nagradio...

ORGINALNI GOVOR O ZATVORENIM SESTRAMA možete poslušati OVDJE

Obrada : Dava Tim 

0 comments:

Da`va tim

NOVI PAZAR